Timpul.md

Actualitate 5 Octombrie 2017 | 12:18

Dodon a oferit distincții de stat la 15 pedagogi din țară. Cine sunt aceștia / DOC

Președintele Igor Dodon a oferit 15 distincții de stat pentru pedagogi. Totuși, așa cum promitea în campania electorală că va scoate populația din sărăcie, asta nu se întâmplă. Profesorii care au slarii mici, sunt mulțumiți cu distincții de stat și nu cu salarii mărite.

„Cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățămînt adresez pedagogilor calde felicitări împreună cu întreaga admirație și considerație pentru responsabila misiune ce Vă revine de a modela oameni, caractere și destine.

Anume dvs. faceți un lucru enorm, poate chiar cel mai important - educați noua generație. Pentru mulți copii, sunteți nu a doua casă, ci chiar prima. Educația de calitate trebuie să fie prioritate națională nu doar pe hârtie dar și în fapte.

Această profesie trebuie să fie una din cele mai bine remunerate din țara noastră. Constatăm cu regret, că în rezultatul așa-numitelor optimizări din ultimii ani, în urma cărora urma să fie majorate substanțial salariile educatorilor, pedagogilor, profesorilor la toate nivelele de învățământ, sistemul în realitate a degradat, iar așteptările cu privire la majorările salariale nu s-au adeverit.

Republica Moldova are un singur activ pe termen lung și acesta este capitalul uman, care în mare măsură este format de pedagogi. Pledez în continuare pentru statutul de funcționar public pentru toți pedagogii din Republica Moldova.

Totodată, cu prilejul acestei zile am conferit distincții de stat la 15 personalități remarcabile din sistemul educațional, și aproximativ 140 de Diplome de Onoare ale Președintelui Republicii Moldova mai multor cadre didactice și instituții de învățământ preuniversitar din țară”, anunță președintele pe o rețea socială.

Fotografia postată de Dodon Igor.
Fotografia postată de Dodon Igor.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus