Timpul.md

Actualitate 21 Decembrie 2017 | 09:22

Dodon a semnat demisia a șase membri ai Guvernului

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a semnat decretele privind demisia a șase membri ai cabinetului de miniștri, transmite IPN.

Pleacă din funcții: ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Stela Grigoraș; ministrul afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur; ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Vasile Bâtca; ministrul justiției, Vladimir Cebotari; ministrul economiei și infrastructurii, Octavian Calmâc şi vicepremierul pentru reintegrare, George Bălan.

Remanierile guvernamentale au fost anunțate la 19 decembrie de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, ca urmare a ședinței coaliției de guvernare. Nou-veniții propuși pentru Guvern sunt: Cristina Lesnic, Chiril Gaburici, Svetlana Cebotari, Liviu Volconovici, Tudor Ulianovschi, Alexandru Tănase și Iurie Leancă.

Șeful statului a anunțat mai devreme că nu va semna decretele de numire în funcţie a noilor miniștri, deoarece sunt mai multe nume de tristă faimă, care s-au compromis politic. Potrivit lui Igor Dodon, unii dintre aceștia au demonstrat și inconsecvență, și lipsă de profesionalism, și oportunism regretabil, iar locul unora dintre ei este la închisoare. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus