Timpul.md

Actualitate 26 Iulie 2017 | 09:29

Dodon a speriat votanții cu zeci de mii de arabi, dar se întâlnește cu un bancher din Arabia Saudită

Președintele Igor Dodon se va întâlni astăzi cu Sheikh Faisal Bin Sultan Bin Salem Al Qassimi, proprietarul uneia dintre cele mai mari bănci din Emiratele Arabe Unite. Anunțul a fost făcut de Dodon aseară în timpul conferinței online, unde a răspuns la întrebările cetățenilor.

Igor Dodon a declarat că, din punct de vedere economic Republica Moldova nu se poate dezvolta având ca bază doar agricultura. În acest context președintele poartă discuții cu mai mulți reprezentanți ai țărilor arabe ca să investească în R. Moldova.

„Am vorbit cu ei să deschidă centre logistice, spre exemplu avem aeroportul Mărculești. Ei pot să aducă mărfuri din China, aici să le sorteze iar mai apoi să le exporte în Uniunea Europeană. Câteva săptămâni în urmă a fost în vizită ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite. Astăzi a venit un șeic, un investitor serios din emiratele arabe care este pregătit să investească în Republcia Moldova. Mâine am o întrevedere cu el și atunci veți afla mai multe detalii”, a declarat aseară Igor Dodon.

Potrivit blogger-ului Eugen Luchianiuc, Sheikh Faisal Bin Sultan Bin Salem Al Qassimi este proprietarul United Arab Bank. Acesta a aterizat aseară pe Aeroportul Internațional Chișinău la bordul unui avion privat. Familia Al Qassimi este conducătoarea a două emirate din cele șapte care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite.

Dinastia Al Qassimi pretinde că este descendentă a profetului Mohammed. După dizolvarea dinastiei Yaruba în prima jumătate a secolului XVIII, dinastia Al Qassimi și-a început conducerea și a format un emirat din Ras al-Khaimah, mai târziu capitala se muta în Sharjah. Al Qawasem, a apărut ca o mare putere maritimă în secolul al optsprezecelea. Au condus unele dintre țărmurile și insulele Persiei, cum ar fi Bandar Lengeh, care erau opuse UAE de astăzi în diferite epoci între (1800-1890). Controlul asupra comerțului din zona Golfului Persic a condus la un conflict cu Oman și, eventual, cu Marea Britanie. În 1819, britanicii au învins pe Al Qawasem după mai multe bătălii navale. Qawasim au fost, de asemenea, principalii conducători ai piraților din Golful Persic de la începutul secolului al XVIII-lea. Se crede că progenitorul familiei Al Qassimi, cunoscut sub numele de Qasim I, a venit la Julfar în secolul al XVII-lea și la transformat în capitala dinastiei. Astăzi, două ramuri ale familiei regale Al Qasimi domnesc emiratele din Sharjah și Ras al-Khaimah în Emiratele Arabe Unite. Fiecare emirat este condus de un emir. 

Deschide.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus