Timpul.md

Politică 8 Mai 2020 | 10:47

Dodon crede ca va câștiga alegerile din primul tur dacă se formează o altă majoritatea / Nu spune nimic de Procuratură și Dosarul Bahamas

Dacă democrații pot să se mențină împreună, atunci vor merge în coaliție în continuare cu socialiștii, iar dacă nu va exista un număr suficient de mandate, atunci nu există coaliție, a declarat Igor Dodon, după plecarea a patru deputați din fracțiunea Partidului Democrat.

Într-o intervenție pe Facebook, șeful statului a spus că există mai multe scenarii: fie actualul guvern devine unul minoritar, fie guvernul va fi demis printr-o moțiune de cenzură, ceea ce potrivit lui Igor Dodon ar duce la instabilitate. El spune că dacă nu va exista o majoritate parlamentară stabilă formată din partide, și nu din deputați transfugi, atunci este cazul să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

„Dacă continuă plecările din PD ajungem la anticipate sau Maia Sandu face coaliție cu Șor, Candu și alți democrați. Să vedem dacă își asumă, atunci noi, socialiștii vom câștiga ușor alegerile prezidențiale.(…)Dacă nu există partide care nu pot face majoritate parlamentară, atunci să mergem la alegeri parlamentare anticipate împreună cu cele prezidențiale. La anticipate o să treacă două partide mari: a Socialiștilor și al Maiei Sandu.”

Amintim că în această dimineață, patru deputați au anunțat că părăsesc fracțiunea Partidului Democrat.

Galina DODON câștigă 33 de mii de lei LUNAR fiind angajată la Exclusiv Media, firma care a primit MILIOANE din BAHAMAS

Radiochisinau.md 
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus