Timpul.md

Actualitate 18 Noiembrie 2019 | 10:07

Dodon, Greceanîi și Chicu promit majorări de salarii, pensii, indemnizații. „Am găsit surse de finanțare”, dar nu spun care-s

Președintele Igor Dodon a ieșit cu declarații mari și tari, după ședința comună cu speakera Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu. Acesta a anunțat despre șapte inițiative sociale, care vizează majorări de salarii pentru cei din sectorul bugetar, la pensii, indemnizații, și la alocații. A mai precizat că pentru toate Guvernul a găsit surse de finanțare, dar fără a preciza care sunt acestea.

1. Suport pentru sărbătorile de iarnă de 700 de lei pentru 625 de mii de pensionari.

2. Va fi modificată Legea, astfel încât că, începând cu 2020, să aibă loc indexarea pensiei de 2 ori pe an.

3. Majorarea ajutorului social pentru sezonul de la 350 la 500 de lei și creșterea numărului familiilor de la 170 de mii la 300 de mii.

4. Va fi modificată Legea pentru a garanta că, în cazul decesului unuia dintre soți, celălalt să incaseze pensia pentru încă 5 ani.

5. Majorarea alocațiilor de la 100 la 300 de lei pentru veterani și participanții la luptele întru integritatea țării sau la cele din Afganistan. Sunt vizate peste 20 de mii de persoane.

6. Majorarea indemnizațiilor pentru tinerii specialiști din domeniul medical și farmaceutic. Pentru medici și farmaciști de la 45 de mii de lei la 120 de mii de lei, pentru personal medical cu studii medii de la 36 de mii la 96 de mii de lei. Nu a fost specificat numărul de persoane.

7. Majorarea salariilor pentru angajații în sectorul bugetar în medie cu 10% pentru anul viitor și stabilirea unei prime în mărime de până la 50% în raport cu salariul.

Știrea se actualizează...

http://www.realitatea.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus