Timpul.md

Moldova 7 Aprilie 2020 | 04:37

Dodon și guvernul său de buzunar vor trebui să răspundă pentru haosul pe care l-au creat pe timp de pandemie

 

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, s-a arătat total nedumerit de modul în care președintele Dodon și guvernul PSRM-PD, acționează în situația actuală din țară.

”A anulat cineva Constituția Republicii Moldova?

Întrebarea nu este deloc retorică. În plină pandemie globală, președintele Dodon și guvernul PSRM-PD acționează total neadecvat situației și se comportă de parcă Republica Moldova nu ar mai avea o Lege Fundamentală, în fața căreia toți cetățenii sunt egali.

În loc să mobilizeze toate resursele umane și materiale necesare pentru combaterea coranavirusului, Dodon și guvernul său de buzunar induc cetățenii în eroare prin mesaje contradictorii despre riscurile pandemiei și își fac campanie electorală, folosind resursele bugetare în scopuri propagandistice și favorizând afacerile colegilor săi de partid.

În loc să consolideze societatea, Dodon și acoliții săi o dezbină. Este sfidătoare la cer atitudinea lor față de concetățenii noștri din Diasporă, cărora le este interzis sau condiționat accesul în propria lor țară, și asta numai din cauza faptului că Guvernul este incapabil să le asigure toate condițiile necesare revenirii lor acasă.

În loc ca în aceste momente de restriște să coopereze strâns cu Uniunea Europeană, cu SUA și, în mod special, cu România, care sunt cei mai sinceri și fideli parteneri de dezvoltare a Republicii Moldova, guvernarea actuală continuă să spele imaginea Rusiei, făcându-se a uita că tocmai de acolo ne-au venit toate urgiile de-a lungul istoriei noastre moderne.

Lucrurile sunt cât se poate de evidente: Republica Moldova este la cheremul unui regim marionetă care își bate joc de popor și promovează interese străine statului nostru. Acest regim trebuie să plece cât mai curând la groapa de gunoi a istoriei. Și va pleca, fără îndoială. Dar, mai întâi va trebui să răspundă pentru haosul pe care l-a creat pe timp de pandemie, pentru vrajba pe care a semănat-o în societate, pentru decesele medicilor și pacienților răpuși nu de coronavirus, ci de un sistem de sănătate subdezvoltat, de lipsa de reacție sau de reacțiile inadecvate ale unor trădători de neam și țară care urăsc visceral acest popor.

Colegi, prieteni, să fim solidari, să fim responsabili, să fim uniți și vom trece cu bine peste această mare cumpănă”, a scris Tudor Deliu.

Amintim că, acum câteva zile, Dumitru Diacov, a scris pe Facebook că își dorește revenirea la alegerea președintelui de către Parlament, iar Pavel Filip l-a contrazis spunând că opinia lui Diacov nu este și poziția Partidului Democrat.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus