Timpul.md

Actualitate 20 Noiembrie 2017 | 08:52

Dodon îi este loial lui Putin de pomană. Moldoveni sunt deportați din Rusia în continuare. Patru doar în ultima săptămână

În perioada 13 - 19 noiembrie 2017, la „frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 102 evenimente, cu documentarea a 105 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

 - o trecere ilegală a frontierei de stat;
- 38 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- opt persoane au prezentat documente false și falsificate;
- 37 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
- 16 cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
- două tentative de trafic ilicit de bunuri;
- două contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
- o persoană cercetată contravențional pentru abatere de la regulamentul circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 46 de cetăţeni străini, dar și 146 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, patru cetățeni moldoveni au fost deportați din Federația Rusă, iar un conațional din Uniunea Europeană.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 144 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 173 600 lei și încasarea amenzilor de 81 450 lei.

Polițiștii de frontieră au avut 17 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 284 052 traversări, dintre care un număr de 173 459 treceri ale cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 75 754 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 39 310 traversări. Cele mai solicitate puncte de trecere au fost cele situate la frontieră cu România, în număr de 131 697 traversări persoane și 48 112 traversări mijloace ce transport.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum să consultați aplicația ]TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.
Și nu în ultimul rând, manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus