Timpul.md

Actualitate 21 August 2017 | 19:49

Dodon încearcă sa BLOCHEZE reforma pe care Guvernul vrea sa o facă la Academia de Științe a Moldovei

Președintele Igor Dodon continuă să saboteze activitatea Guvernului, dar și reformele inițiate de către Executiv.

 Acesta a respins astăzi al treilea proiect de lege propus de Cabinetul de miniștri și aprobat de către Parlament.

Este vorba de Codul cu privire la știință și inovare, parte a Codului Educației. Deschide.md scrie, cu referire la un document al Președinției că „Legea a fost adoptată de Parlament fără o analiza minuțioasă a impactului pe care îl pot avea noile prevederi asupră dezvoltării științei, a sistemului de acreditare și atestare în domeniul educației și cercetării în Republica Moldova”.

”Implementarea acestei legi în varianta existentă conține riscul de distrugere a Academiei de Științe a Moldovei, ca principal for științific al țării. Președintele nu neagă necesitatea modificărilor în sistemul de gestionare a AȘM dar nu accepta diminuarea rolului acestei instituții în dezvoltarea științei”, a comentat decizia lui Dodon consilierul său pe domeniul educației, Corneliu Popovici.

Nu este prima dată când Igor Dodon blochează propunerile și reformele inițiate de către Guvern. Zilele trecute acesta a respins Legea privind tichetele de masă, propus de către speakerul Parlamentului, Adrian Candu, dar și Legea cu privire la prevenirea și combaterea terorismului.
 
Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus