Timpul.md

Actualitate 12 Noiembrie 2019 | 21:24

Dodon: Ion Chicu este o candidatură potrivită pentru a ocupa funcția de prim-ministru

 Igor Dodon susține că consilierul său, ex-ministru al Finanțelor, Ion Chicu, este o persoană potrivită pentru a ocupa funcția de premier. Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul emisiunii Moldova in Direct de la postul public de televiziune.

 Întrebat dacă negocierile cu blocul ACUM cu privire la formarea unei noi coaliții nu vor da rezultate și președintele va recurge la desemnarea unui candidat la funcția de șef al Executivului și această persoană ar fi Ion Chicu, Dodon a spus că are mulți profesioniști în echipa prezidențială.

„Chicu Ion este o candidatură potrivită, ca și mulți alți din echipa prezidențială. Am mulți consilieri buni și dați să recunoaștem că în ultimul timp mi-a reușit să creez un nucleu puternic de profesioniști în echipa mea. Consilieri în domeniul social, economic, juridic, băieți foarte puternici, tineri, inspirați care vor să facă față provocărilor care sunt la moment. Sunt convins că fiecare dintre ei sunt foarte buni. Pe politica externă, uitați-vă, domnul Aurel Ciocoi, fost ambasador în Germania, China, Statele Unite. Foarte bun specialist”, a declarat el.

Amintim că în cadrul unei conferințe de presă, Igor Dodon a declarat că va invita miercuri, 13 noiembrie, fracțiunile parlamentare pentru a discuta formarea unui nou Guvern și depășirea crizei politice.

„Eu îmi doresc să fie învestit cât mai repede un nou guvern. Să fie identificat de PSRM-ACUM un candidat la funcția de prim-ministru. Să fie altă candidatură decât premierul demis astăzi. Dacă cei de la ACUM nu vor accepta dialogul, atunci îmi voi asuma responsabilitatea să propun un premier din afara politicului, iar Guvernul să fie format din tehnocrați”, a spus șeful statului.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus