Actualitate

Dodon: Membrii şi simpatizanţii PSRM nu doresc o alianţă cu PAS şi PPDA, dar nici alegeri anticipate

„După evenimentele din ultima perioadă, majoritatea membrilor și susținătorilor PSRM spun „să nu de-a Domnul să ajungă aceștia la guvernare”. Majoritatea socialiștilor nu doresc ca ACUM să vină la guvernare, deoarece ei sunt prea naționaliști. La întâlnirile cu cetățenii chiar îi întreb ce fel de guvernare doresc și oamenii spun deschis că după un așa comportament al membrilor ACUM, nu doresc o coaliție din care ar face parte acest bloc”, a declarat Igor Dodon.

În opinia sa, oamenii nu doresc nici alegeri anticipate, deoarece acestea ar secătui bugetul de stat.

„Atunci îi întreb despre coaliția cu PD sau despre anticipate și oamenii nici aceste scenarii nu le agreează, dar oricum trebuie să găsim o soluție, deoarece nu avem prea multe opțiuni. Înțeleg de ce concetățenii noștri nu doresc anticipate, deoarece vor fi cheltuiți banii din bugetul statului. Dacă alegerile anticipate vor avea loc în toamnă, atunci, cel mai probabil, până la Anul Nou nu vom avea un Guvern, ceea ce înseamnă că un Parlament funcțional vom avea la începutul anului viitor”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că PAS şi PPDA, deşi au doar 26 deputați, revendică funcția de președinte al parlamentului pentru Andrei Năstase, iar cea de prim-ministru – pentru Maia Sandu. Reacţia preşedintelui Igor Dodon la poftele celor de la PAS şi PPDA a fost una tranşantă.

„Știți cum este o vorbă în limba rusă „Кукушка хвалит Петуха? За то, что хвалит он Кукушку”. S-a spus că acesta (Năstase n.r.) este cel mai bun pentru spicher, iar asta este ca mai bună pentru prim-ministru (Maia Sandu). Dar de unde v-ați luat voi așa deștepți? Oamenii poate cred altfel. Din ceea ce văd eu, Andrei Năstase nu va fi spicher și să nu viseze în zadar”, a precizat Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *