Timpul.md

Actualitate 1 Februarie 2017 | 09:15

Dodon, Năstase și „batista pe țambal” privind comemorarea lui Ion Ungureanu

Președintele Partidului “Demnitate și Adevăr” s-a făcut “mort în popușoi” după decesul reputatului om de cultură, Ion Ungureanu, unul din cei mai importanți promotori ai românismului în Republica Moldova. 

Liderul DA nu a apărut nicăieri cu mesaje de condoleanțe, nici chiar în ziua înmormântării marelui om de cultură.

“Boicotul” lui Năstase se armonizează perfect cu refuzul președintelui prorus, Igor Dodon, de a nu declara 31 ianuarie - zi de doliu naţional în memoria lui Ion Ungureanu. Ironia sorții, acum aproape un an Ungureanu îl numea pe Năstase “ticălosul anului” după ce președintele DA alungase unioniștii din PMAN și se aliase cu Dodon dar și cu un alt prorus, Renato Usatâi. “Batista pe țambal” pe comemorarea lui Ion Ungureanu, dacă e să împrumutăm celebra sintagmă a lui Năstase din perioada mariajului cu Dodon și Usatîi.

De menționat că anul trecut în februarie Ion Ungureanu s-a arătat revoltat de prietenia lui Năstase cu prorușii și alungarea unioniștilor de la proteste. El a propus introducerea titlului de „ticălosul anului”. „Platforma DA care i-a alungat pe unioniști să nu ia cuvântul. Am înțeles de ce - pregăteau locul pentru Usatîi și Dodon. Suntem buni de opus la peretele rușinii”, a declarat Ungureanu și a propus introducerea titlului „ticălosul anului”. Atunci Ungureanu l-a criticat dur pe liderul Platformei DA Andrei Năstase pentru că a bătut palma cu Usatîi și Dodon. „Să fie afișată peste tot această familie și cu portretul, ca toată lumea să-l cunoască”, a propus Ion Ungureanu.

După critica lui Ion Ungureanu, trustul Jurnal a început atacurile în adresa lui. Cel mai agresiv a fost Constantin Cheianu, care a încercat să-l discrediteze pe Ungureanu că “repetă niște teze din anii 90”, sau că este de partea guvernării, sau că “alde Ugureanu îşi ridică din nou vocile găunoase”. În tot acest context, Cheianu nu a încetat să-l apere pe Năstase.
 
hotnews.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus