Timpul.md

Politică 12 Septembrie 2017 | 08:08

Dodon, președintele separatiștilor. I-a făcut pe plac lui liderului de la Tiraspol și a „decis” reluarea achiziţiilor de energie de la Cuciurgan

Şeful statului Igor Dodon declară că lui i se datorează reluarea achiziţiilor de energie electrică de la Cuciurgan, iar mişcarea a fost făcută deoarece Transnistria ar fi avut de pierdut. Acesta mai spune că personal s-a implicat la negocierea contractului, la solicitarea aşa-numitului lider de la Tiraspol.

După ce Guvernul a fost învinuit de unii experţi de înţelegeri obscure şi lipsa unui concurs când a decis reluarea achiziţiilor de energie electrică de la Cuciurgan, autorităţile de la Chişinău afirmau că a fost un pas în direcţia reintegrării ţării, prin revenirea la vechile contracte în domeniul energetic, după ce o scurtă perioadă Republica Moldova a exportat energie electrică doar din Ucraina. Într-un interviu pentru Ria Novosti Dodon dezvăluie că el a insistat pe reluarea achizițiilor de energie electrică de la Cuciurgan, la cererea aşa-numitului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Vadim Krasnoselski a declarat că nu există un dialog cu partea dreaptă a Nistrului, că nu ne ţinem de cuvânt, că nu am decis nimic. Voi dezvălui pentru prima oară că, la cererea lui Krasnoselski, personal m-am implicat în reluarea achiziţiilor de energie electrică de la Cuciurgan. Acest lucru este important pentru fiecare locuitor din Transnistria, deoarece este vorba de aproximativ 70 de milioane de dolari care merg în bugetul regiunii. Krasnoselski a cerut să intervenim în rezolvarea problemei, iar noi am rezolvat-o”, a dezvăluit Dodon conform sursei citate.

Acesta spune că, în cazul în care contractul nu ar fi fost renegociat, Transnistria ar fi rămas fără bani pentru plata pensiilor şi a salariilor. 

independent.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus