Timpul.md

Politică 29 Iunie 2020 | 00:31

Dodon publică adresarea unui vice-ministru rus care recunoaște că acordul inițial era ilegal

Ministerul Finanțelor din Fed. Rusă este gata să reia negocierile cu guvernul R. Moldova, privind acordul de împrumut în mărime de 200 mln de euro. Un document în acest sens a fost publicat în dimineața de 27 iunie de către președintele Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Documentul este datat din 23 iunie, ajunul plecării șefului statului la Moscova, pentru parada consacrată Zilei Victoriei. Acesta este semnat de către viceministrul Finanțelor Fed. Ruse, T.I. Maximov, informează newsmaker.md „Făcând trimitere la adresarea prim-ministrului Ion Chicu din 15 mai 2020 în adresa guvernului Federației Ruse, confirmăm că suntem gata pentru reluarea consultațiilor bilaterale cu partea moldovenească pe subiectul acordării unui credit financiar de stat guvernului Republicii Moldova în mărime de 200 mln euro”, se arată în document.

Oficialul rus solicită părții moldovenești să prezinte propunerile care ar urma să fie introduse în textul viitorului acordului

„Rugăm să informați oficial Ministerul de Finanțe despre propunerile Părții Moldovenești de includerea unor modificari în textul Acordului dintre Guvernul Rus și cel al RM cu justificările de rigoare (...)”

Partea rusă acceptă să „renegocieze” Acordul, acceptând astfel că textul inițial era unul care nu respecta legislația. Indiferent ce prevederi noi vor fi în textul propus de Guvernul Chicu - negocierea textului de către părți înseamnă că ambele recunosc că textul inițial nu era unu conform legislației.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus