Timpul.md

Actualitate 10 Septembrie 2019 | 12:18

Dodon sare în apărarea Rusiei: Unde vedeţi tancuri ruseşti?

 Igor Dodon s-a arătat deranjat că Federaţia Rusă ar fi fost numită „agresor” în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Democrat, în care formaţiunea şi-a ales preşedintele. Şeful statului susţine că, anterior, democraţii nu aveau asemenea mesaje, fapt ce ar înseamna că au schimbat retorica pentru a apăra interesele lui Vlad Plahotniuc, despre care Igor Dodon spune că s-ar afla în SUA.

 „PDM, probabil, vrea să-i locul lui Mihai Ghimpu. Nu-i înţeleg pe cei din raioane, care ridicau mâinele când Rusia este numită agresor, tancuri ruseşti, alianţa nu ştiu care etc. (...) îmi pare că acest mesaj geopolitic, promovat de PDM în ultimul timp foarte activ, este în interesul lui Plahotniuc, care se află probabil în SUA.

Mesajul geopolitic promovat la Congres arată că acolo totul este capturat în continuare de Plahotniuc, pentru că mesajul geopolitic vine să-l ajute pe Plahotniuc să mai stea în SUA, americanii să spună „ei au mesaj antirus, hai să-i mai ţinem oleacă””, a declarat Igor Dodon într-o conferinţă de presă.

Şeful statului a lansat un apel către democraţi să înceteze cu retorica antirusă: „Lăsaţi voi odată tancurile ruseşti, unde vedeţi tancuri ruseşti? Vine şi unul, şi altul, şi Bolton, avem relaţii cu toţi”.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus