Timpul.md

Actualitate 16 Septembrie 2019 | 14:24

Dodon se declară nemulțumit de activitatea guvernării de parcă n-ar fi la PUTERE alături de blocul ACUM

Liderul socialiștilor Dodon nu este mulțumit de activitatea membrilor Cabinetului de Miniștri. Despre asta a spus șeful statului azi, de la tribuna Parlamentului Republicii Moldova. Acesta spune că, în cazul în care majoritatea va decide schimbarea componenței actualului Guvern, în următoarele luni, el este gata să accepte asemenea inițiative. 

„Nu sunt mulțumit de modul în care funcționează unele ministere, de lipsa unor politici coerente pe domeniile social și economic, de amânarea sau stoparea unor proiecte. Cred că trebuie să se guverneze în baza unei liste de priorități mai consistentă și mai apropiată de așteptările imediate ale oamenilor. Trebuie de ieșit din euforia primei perioade și de revenit cu picioarele pe pământ, la realitățile pe care le avem. Și trebuie să încetăm să facem mereu trimitere la problemele care vin din trecut”, a declarat Igor Dodon.

Mai mult, Igor Dodon a spus că este nemulțumit și de demisiile în masă a funcționarilor: „Insist să fie stopată epurarea pe criterii politice a funcționarilor (…). În loc să ne rezumăm la demiteri la nivel de conducere a instituțiilor unde erau probleme, s-a mers mult prea departe”, a spus președintele în Parlament.

Dodon a spus că cei din conducerea celor mai importante instituții de stat trebuie să conlucreze pentru a redefini agenda de priorități. Acesta a cerut de la conducerea țării să se concentreze asupra luptei cu corupția, asupra problemei drumurilor, majorarea salariilor și micșorarea tarifelor.

Șeful statului le-a zis deputaților din Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM să dea dovadă de maturitate politică în campania electorală pentru alegerile locale generale.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus