Timpul.md

Politică 9 Octombrie 2017 | 15:55

Dodon toarnă gaz pe foc! Va discuta cu Putin problema transnistreană și nu va accepta retragerea „pacificatorilor” ruși

Președintele Igor Dodon intenționează să discute, la Soci, cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, întreg spectrul relațiilor bilaterale moldo-ruse, cu un accent deosebit pe problema reglementării transnistrene, transmite radiochisinau.md .

Declarații în acest sens au fost făcute de Igor Dodon într-un interviu pentru agenția rusă TASS, în ajunul sammit-ului CSI, care se va desfășura pe litoralul rusesc al Mării Negre pe 11 septembrie.

„În pofida tuturor piedicilor, noi înaintăm pe calea restabilirii integrale unui parteneriat strategic între Republica Moldova și Rusia” a spus Igor Dodon.
El a adăugat că, în cadrul întâlnirii pe care o va avea cu Vladimir Putin, intenționează să ceară o „amnistie” suplimentară pentru migranții moldoveni, care nu au reușit să-și legalizeze șederea în Federația Rusă, și va propune extinderea listei mărfurilor și producătorilor admiși pe piața rusă, care ar trebui scutiți de taxe vamale.

„Cât privește declarația premierului moldovean la ONU cu privire la modificarea formatului operațiunii de menținere a păcii, cu participarea Rusiei, poziția mea rămâne neschimbată. Pacificatorii, care de un sfert de secol apără temeinic pacea în regiune, vor fi retrași după reglementarea politică a problemei transnistrene”, a mai declarat Igor Dodon.

În acest context, el s-a arătat convins că după alegerile din 2018 „noi (PSRM – n.red.) vom forma în parlament o majoritate pro-moldovenească”, ceea ce, în opinia sa, ar putea deschide în 2019-2020 o „fereastră geopolitică”, care ar impulsiona un progres în soluționarea problemei transnistrene. 

radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus