Timpul.md

Actualitate 16 Iulie 2019 | 07:09

DODONIZARE /// Noul director la Moldovagaz va fi Vadim Ceban (bașcan interimar în Găgăuzia)

Preşedintele ţării, Igor Dodon, confirmă faptul că adjunctul guvernatorului Găgăuziei, Vadim Ceban, este propus la şefia companiei Moldova-Gaz. 

Vadim Ceban are 40 de ani. Este licențiat în economie. A obținut diploma de economist la Academia de Studii Economice din Moldova. Și-a apărat titlul de doctor în Economie la Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu, România.

Ceban a lucrat la Comisia Națională a Pieței Financiare. Timp de nouă ani a activat la Ministerul Economiei. În anul 2009 a fost numit în funcția de director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.
Preşedintele ţării, Igor Dodon, confirmă faptul că adjunctul guvernatorului Găgăuziei, Vadim Ceban, este propus la şefia companiei Moldova-Gaz.

"Am avut o întrevedere de lucru cu Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan și candidatul la funcția de președinte al Consiliului de Administrație al "Moldovagaz", Vadim Ceban", a menţionat Igor Dodon, într-o postare pe Facebook.

Potrivit regulamentului, candidatura lui Ceban trebuie să fie aprobată de Guvern, dar şi de Gazpromul rusesc, care sunt acționari majoritari ai companiei moldo-ruse.

Recent, preşedintele Igor Dodon a anunţat că numele noului şef al consiliului de administrare Moldovagaz va fi anunţat săptămână aceasta.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus