Timpul.md

Actualitate 8 August 2018 | 08:25

Doi bărbați s-au înecat în râul Nistru. Recomandările salvatorilor

În ciuda avertismentelor lansate de autorități, accidentele tragice la scăldat nu se opresc. Doi bărbați în toată firea s-au înecat în Nistru în timp ce se aflau la scăldat.  

Un bărbat în vîrstă de 66 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului în rîul Nistru în apropiere satului Sănătăuca a raionului Florești. Cadavrul persoanei în cauză a fost scos la suptafață de către echipă de scafandrii de la Detașamentul căutare-salvare nr. 2 din Bălți. Al doilea caz a fost înregistrat de către Serviciul “112”. Un bărbat în vîrstă de 52 de ani s-a înecat în rîul Nistru din apropierea satului Coșnița a raionului Dubăsari, fiind în stare de ebrietate. Salvatorii au făcut căutări subacvatice, dar fără rezultat.

Angajații IGSU îndeamnă oamenii să respecte regulile principale de comportament în preajma bazinelor acvatice din țară. Specialiștii roagă oamenii să meargă la scăldat doar pe malurile rîurilor și lacurilor amenajate cu stații de salvare, să nu consume băuturi alcoolice pe plajă, dar și să supravegheze strict minorii. Conform datelor statistice de la începutul anului 2018 în Republica Moldova și-au pierdut viața în bazinele acvatice 47 de persoane, inclusiv 9 minori. 

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus