Timpul.md

Sport 25 Aprilie 2016 | 11:05

Doi luptători moldoveni au obținut calificarea la Jocurile Olimpice

Luptătorii de stil liber Nicolae Ceban și Evgheni Nedealco și-au asigurat biletul pentru Rio după turneul de calificare din Mongolia, scrie IPN. 

Ambii au avut nevoie de un meci suplimentar între medaliații cu bronz pentru a decide cine merită să meargă la Olimpiadă. Nedealco, originar din Comrat, a concurat la 74 kg, unde la turneul trecut de calificare o figură frumoasă a făcut-o Alexandru Burcă din Călărași. Evghenii și-a început aventura cu o înfrângere în fața viitorului finalist, bulgarul Georgi Ivanov. Apoi, au urmat trei victorii clare, cu reprezentanții Germaniei, Ungariei și Ucrainei. Astfel, sportivul din Comrat s-a calificat la prima Olimpiadă din carieră.

Celălalt luptător calificat, Nicolae Ceban, va reprezenta Moldova pentru a 3-a oară la Jocurile Olimpice. Experiența acumulată s-a văzut la turneul din Mongolia, unde sportivul, născut la Talmaz, Ștefan Vodă, a debutat cu 2 victorii. În semifinale, l-a învins viitorul campion, armeanul Georghi Ketoev, dar apoi Ceban a mai câștigat 2 lupte. Meciul decisiv a fost în față unui reprezentant al gazdelor, unde Nicolae și-a demonstrat clasa, 9-4, cu Dorjkhand.

După ultimul turneu de calificare, programat pe 6-8 mai la Istanbul, vor ajunge la Rio doar primii doi clasați din fiecare categorie de greutate. 

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus