Actualitate

Doi martori fac declaraţii identice în dosarul morţii lui Valeriu Boboc.

În repetate rânduri, Dumitru Iancev, fost judecător, fost coleg de facultate cu ex-procurorul general Valeriu Gurbulea şi unul dintre cei mai mediatizaţi martori oculari în cazul lui Valeriu Boboc, a declarat presei că a văzut cum Boboc a fost omorât în bătăi în timpul violenţelor din noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009. „Din Guvern au ieşit indivizi, dar erau îmbrăcaţi în civil şi aveau doar bastoane de cauciuc cu care m-au bătut, ca şi pe alţi protestatari”, susţine Iancev. El a menţionat că în seara zilei de 7 aprilie a fost reţinut de poliţişti în Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar a fost lăsat în pace în momentul când s-a prezentat că este din Bender (Tighina). Iancev spune că a văzut cum au ieşit din parc şi de lângă Arcul de Triumf mai mulţi poliţişti, care au început să lovească în mulţime, inclusiv în tânărul de la picioarele sale, pe care l-au omorât.
Amintim că luni, 10 ianuarie, în cadrul şedinţei de judecată la Judecătoria Buiucani în cazul decesului lui Valeriu Boboc a fost audiată o nouă martoră. Depoziţiile ei coincid practic cuvânt în cuvânt cu declaraţia lui Iancev.

Dumitru Iancev: „M-a lovit cu arma şi m-am întors. Am văzut un băiat lângă mine, culcat pe spate, parcă era mort… Poliţiştii îl băteau cu toată puterea cu automatele în cap şi unul a zis: „Ăsta-i gata…”.

Martora: „Am auzit cum le-a zis să nu ne mai bată, că de acum unul este gata”.
Menţionăm că, la solicitarea judecătoarei Moscaliuc, media nu are voie să îi dea numele martorei.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *