Internațional

Donald Trump l-a lăudat pe preşedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi: A făcut o treabă extraordinară în circumstanţe dificile

Donald Trump, aflat în prima vizită externă de la preluarea mandatului, a declarat că a avut "discuţii foarte, foarte importante" cu Abdel Fattah el-Sisi, la Riad.

"Am trecut printr-o mulţime de subiecte împreună, pe un fond pozitiv. Preşedintele el-Sisi a făcut o treabă extraordinară în circumstanţe dificile. Securitatea pare să fie foarte puternică aici. Voi ajunge în Egipt. Vom plasa acest lucru pe listă foarte curând", a spus preşedintele american.

Donald Trump i-a mulţumit lui Abdel Fattah el-Sisi pentru ajutorul acordat luna trecută pentru eliberarea unui cetăţean american de origine egipteană Aya Hijazi, care lucra la o clinică pentru copii.

În replică, preşedintele egiptean l-a descris pe Trump drept "o personalitate unică, capabilă să facă imposibilul".

Preşedintele Abdel Fattah el-Sisi a lansat împotriva islamiştilor cea mai puternică represiune din istoria modernă a Egiptului. Sute de soldaţi şi poliţişti egipteni au fost ucişi în timp ce luptau împotriva militanţilor din zona Peninsulei Sinai. Potrivit organizaţiei Human Rights Watch, zeci de mii de dizidenţi politici şi activişti pentru drepturile omului se află în închisori egiptene, din cauza politicilor actuale ale preşedintelui.

În aprilie, Egiptul a declarat stare de urgenţă timp de trei luni, după ce două atentate cu bombă asupra unor biserici din Egipt, revendicate de organizaţia Stat Islamic, au ucis peste 45 de persoane.

Egiptul este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Statelor Unite în Orientul Mijlociu, primind sprijin militar american în valoare de 1,3 miliarde de dolari anual.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *