Ultima oră

Donald Trump şi-a întrerupt vacanţa, revenind o zi la Casa Albă: „Rasismul este rău”

Donald Trump a salutat jurnaliştii, dar a ignorat întrebările despre violenţele rasiale din orăşelul Charlottesville, situat în statul Virginia.

Preşedintele SUA şi-a întrerupt concediul, pe care îl petrece în principal în Bedminster, în statul New Jersey.

Surse citate de site-ul Politico.com anunţaseră acum câteva zile că Donald Trump urma să îşi întrerupă concediul şi să revină la Casa Albă luni.

Nu este clar de ce Donald Trump merge la Casa Albă în timpul concediului de vară. În sediul Preşedinţiei au loc în acest moment lucrări de renovare.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele săptămâni. De asemenea, Donald Trump a fost criticat dur pentru că nu ar fi condamnat clar un marş violent organizat de o mişcare care promovează supremaţia albilor.

Donald Trump condamnă în termeni duri rasismul

Rasismul "este rău", a declarat luni seară preşedintele SUA, Donald Trump, în tentativa de a se distanţa clar de grupuri care susţin supremaţia rasei albe, în contextul violenţelor rasiale izbucnite în statul Virginia.

"Rasismul este rău", a declarat Donald Trump, condamnând mişcări neonaziste, formate din "infractori şi asasini".

"Cei care răspândesc violenţele în numele bigotismului lovesc în inima Americii. Toţi cei care au acţionat în mod ilegal în Charlottesville şi care au comis violenţe rasiste vor fi traşi la răspundere", a afirmat Donald Trump, la Casa Albă, citat de Associated Press.

Donald Trump a fost criticat dur pentru că nu condamnase clar un marş violent organizat de o mişcare care promovează supremaţia albilor. După atacul cu vehicul comis în Charlottesville (Virginia), vizând participanţi la un protest faţă de un marş în favoarea supremaţiei rasei albe, incident soldat cu un mort şi 19 răniţi, Donald Trump afirmase iniţial că vina aparţine "mai multor părţi".

mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *