Actualitate

Dosarul Tripăduş – cu uşile închise şi acte secrete…

Ca toate şedinţele în dosarul Tripăduş, şi cea de ieri a durat vreo zece minute. Scenariul pregătit de inculpat urmărea, probabil, o nouă tentativă de tergiversare a procesului. Avocata Angela Balan a anunţat că a reziliat contractul cu Tripăduş, iar noul apărător al bălţeanului, Procopie Zaharia, a solicitat timp pentru a studia cele 54 de volume ale dosarului. Magistraţii au şovăit să ia o decizie în acest sens, urmând mai întâi să se pronunţe în legătură cu cererea procurorului Dorin Compan despre arestarea inculpatului. Procurorul a solicitat ca următoarea şedinţă, care va avea loc miercuri, să se desfăşoare cu uşile închise, motivând că va prezenta instanţei „documente secrete la care nimeni nu trebuie să aibă acces”. Amintim că Dorin Compan a solicitat instanţei să dispună arestarea lui Tripăduş acum o săptămână, invocând tărăgănarea la nesfârşit a dosarului.

Menţionăm că lunea trecută, în lipsa inculpatului, avocatul Zaharia a prezentat judecăţii două certificate medicale, semnate de medicii Elena Antoci şi Elena Pirogan din Bălţi. Însă faptul că acestea au fost eliberate acum trei luni şi doar stabilesc nişte diagnoze, fără să indice la agravarea stării sănătăţii, nu i-a deranjat deloc pe magistraţi (foto). Solicitate de noi, atât Antoci, cât şi Pirogan s-au eschivat să ne dea explicaţii. Prezent la şedinţa de ieri, inculpatul a spus că s-a întors recent din Turcia, unde a suportat o intervenţie chirurgicală.


Certificatele prezentate în şedinţa de săptămâna trecută

Examinarea dosarului Tripăduş se amână de circa cinci ani fie pe motiv că inculpatul se declară bolnav, fie pentru că-şi schimbă apărătorii, care solicită timp ca să studieze dosarul. Anatolie Tripăduş e un pretins om de afaceri din Bălţi, care numai în dosarul de la Judecătoria Buiucani este învinuit de: dobândire ilicită a bunurilor altei persoane în proporţii deosebit de mari, escrocherie, spălare de bani, abuz în serviciu, confecţionare a ştampilelor şi actelor oficiale false, samavolnicie, organizare şi dirijare a neexecutării hotărârilor judecăţii, determinare a altor persoane la prezentarea mărturiilor false, falsificare a probelor în proces etc. În cazierul său juridic, Tripăduş are înscrise 14 dosare penale. El s-a făcut cunoscut şi prin faptul că îşi apără interesele invocând deseori faptul că ar fi prieten cu cei mai importanţi demnitari din RM, indiferent de guvernare…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *