Timpul.md

Internațional 22 Decembrie 2015 | 14:04

Două femei 'teroriste' au fost ucise de poliție într-un schimb de focuri la Istanbul

Două femei 'teroriste' au fost ucise de poliție în cursul unui schimb de focuri ce s-a produs în cursul nopții de luni spre marți într-un cartier popular din Istanbul cunoscut pentru adăpostirea rebelilor kurzi, a indicat mass-media locală, citată de AFP.

Poliția antiteroristă a efectuat o descindere într-o 'ascunzătoare teroristă' din districtul Gaziosmanpasa. Cele două femei aflate în locuință au tras asupra polițiștilor care au ripostat, a precizat agenția de presă Dogan.

Mass-media a relatat despre moartea a 'două teroriste' fără a preciza apartenența lor, dar acest cartier din Istanbul este cunoscut în special ca fiind un bastion al militanților Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), mișcarea armată împotriva căreia de o săptămână are loc o operațiune militară de amploare în sud-estul țării, regiune cu populație majoritar kurdă. Patru polițiști au fost ușor răniți în cursul schimbului de focuri, potrivit Dogan.

Cel puțin 115 de presupuși rebeli ai PKK au fost uciși în cursul unor ofensive ale armatei și poliției ce au loc în mai multe orașe din sud-estul anatolian, mai ales la Sirnak și Cizre, în provincia Sirnak, la granița cu Irakul și Siria, conform aceleiași agenții.

Operațiunile s-au soldat de asemenea cu victime colaterale în rândul populației civile precum și în rândul armatei.

După peste doi ani de armistițiu, confruntările între Ankara și PKK au fost reluate vara trecută, spulberând convorbirile de pace începute în 2012 pentru a pune capăt unui conflict ce s-a soldat cu peste 40.000 de morți din 1984.

sursa: agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus