Timpul.md

Actualitate 7 Octombrie 2018 | 10:22

Două persoane rănite în explozia din bulevardul Moscovei, inclusiv un pompier, rămân în spital. Salvatorii au muncit toată noaptea la stabilizarea pereților

Două persoane rănite în explozia din bulevardul Moscovei, inclusiv un pompier, rămân în spital. Salvatorii au muncit toată noaptea la stabilizarea pereților

Bilanțul victimelor exploziei dintr-un bloc din bulevardul Moscovei este de trei morți și nouă răniți. În momentul de față, la spital rămân două persoane. Informațiile au fost anunțate la ședința specială, convocată în această dimineață la Guvern de către premierul Pavel Filip.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a mers noaptea la spital, pentru a afla din prima sursă despre starea răniților.

”Au fost nouă persoane, avem la spital două. Un pompier și o doamnă în stare gravă. E în traumatologie medicii lucrează. Din păcate, este în starea cea mai gravă. Pompierul este în stare mai buna. Toate persoanele de la urgență au plecat din propria inițiativă. 20 au fost cazați la spitalul Sfânta Treime”, a explicat Silvia Radu, care noaptea a coordonat activitatea serviciului de urgență.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Mihai Harabagiu, a spus că, aseară, 100 de salvatori cu 16 autospeciale au intervenit la locul exploziei. Totuși, din cauza pericolului pentru salvatori corpurile neînsuflețite ale victimelor nu au fost, deocamdată, scoase de sub dărâmături.

”Până la ora 8, echipele au întreprins măsuri de stabilizare a pereților. După stabilizare, o să începem deblocarea dărâmăturilor. Nu am întreprins măsuri de evacuare a cadavrelor, deoarece prezintă pericol pentru salvatori”, a spus Harabagiu.

În total, din cauza exploziei au fost evacuați în jur de 200 de oameni. O parte dintre ei au plecat la rude, iar ceilalți au fost provizoriu cazați de autorități. 

Sursa: tv8.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus