Timpul.md

Actualitate 10 Iunie 2019 | 13:01

Duma de Stat a Rusiei vine în apărarea PSRM și a blocului ACUM

Forțe distructive încearcă să slăbească și să provoace haosul în R. Moldova după ce, în urma unor negocieri îndelungate, au apărut în sfârșit condiții de normalizare a situației în țară, a declarat astăzi Serghei Jelezniak, membru al Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat, transmite RIA Novosti. „În R .Moldova, eforturile Curții Constituționale și ale Partidului Democrat încearcă să organizeze o lovitură de stat și astfel să provoace haos”, susține deputatul rus.  

Jelezniak a subliniat că Rusia optează „pentru obținerea unui consens intern în R. Moldova, menținând suveranitatea calmă și necondiționată a țării", iar conducerea țării ar trebui „să rezolve cu înțelepciune problema creată a puterii duale, respectând normele unei societăți democratice”.

„Rusia este gata să dezvolte cooperarea cu R. Moldova, sperăm că guvernarea va reuși să facă față crizei. Sprijinim pe deplin politica R. Moldova de neutralitate militară, susținem dialogul constructiv, normalizarea și dezvoltarea în continuare a relațiilor ruso-moldovenești. O discuție atentă și civilizată a problemelor transnistrene ar trebui continuată”, a adăugat Jelezniak.

Menționăm că Igor Dodon a recunoscut într-o discuție cu Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat, făcută publică recent, că Federația Rusă îi plătește lunar pentru întreținerea Partidului Socialiștilor de la 700 de mii până la un milion de dolari.

Potrivit comentatorilor politici și experților instituțiilor de drept naționale și internaționale, conflictul transnistrean, declanșat de Rusia la începutul anilor ’90, este deocamdată imposibil de soluționat din cauza susținerii din partea Kremlinului de care se bucură regimul criminal de la Tiraspol.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus