Politică

Dumitru Ciubaşenco, Maia Sanduşi Igor Dodon au fost înregistraţi în cursa prezidenţială

Peste 1700 de semnături prezentate de grupul de iniţiativă al lui Dumitru Ciubaşenco au fost declarate nule, dar peste 23 de mii au fost declarate valabile şi s-a stabilit că se întrunesc condiţiile legale întru înregistrarea candidatului. Simbolul care va fi înscris în dreptul lui Dumitru Ciubaşenco în buletinul electoral este un pătrat alb în care se conţine numele „Renato Usatîi”.

În susţinerea Maiei Sandu au fost prezentate peste 24 de mii de semnături, peste două mii dintre acestea au fost declarate nule. Simbolul Maiei Sandu este un pătrat în care se conţine cuvântul „pas” între slash-uri. (/pas/)

Întru susţinerea candidatului PSRM, Igor Dodon, au fost prezentate aproape 25 de mii de semnături, iar peste 1600 de semnături au fost declarate nevalabile. Simbolul candidatului socialiştilor este o stea cu cinci raze, bicoloră.

Astăzi, 29 septembrie, este ultima zi când pretendenţii la calitatea de candidat pot prezenta listele de subscripţie cu semnăturile colectate. Minimul solicitat este de 15 mii de semnături valabile. Tot astăzi este şi ultima zi când alegătorii îşi pot declara locul de şedere pentru a putea vota în altă localitate decât îşi au viza de reşedinţă. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *