Actualitate

După Moldova, Ucraina decide să dea în concesiune patru aeroporturi regionale

Autoritățile de la Kiev au anunțat că planifică să transmită în concesiune patru aeroporturi regionale, opt gări feroviare și câteva trasee auto. Asta în condițiile în care R. Moldova a decis încă acum mai bine de șase ani să transmită în concesiunea principala aerogară a țării.

Potrivit ministrului ucrainean al Infrastructurii, Vladislav Kriklii, până la sfârșitul anului ar putea fi date în concesiune aeroporturile din Lvov, Cernăuți, Herson și Zaporojie. Oficialul a adăugat, citat de UNIAN, că este examinată oportunitatea de a transmite în concesiune și opt gări feroviare, precum și câteva trasee auto din țară – obiective pe care Ucraina demult și le-a trasat, dar nu a reușit să le realizeze, scrie presa ucraineană.

Potrivit lui Vladislav Kriklii, autoritățile ucrainene au voință politică pentru a realiza aceste proiecte investiționale.

În context amintim că autoritățile de la Chișinău au decis încă în acum mai bine de șase ani să transmită în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău. Compania concesionară Avia Invest s-a angajat, în perioada septembrie 2013-noiembrie 2062, să facă investiţii în sumă de 244,2 mil. de euro.

Transmiterea AIC în concesiune a permis dezvoltarea acestuia și modernizarea serviciilor aeroportuare. Aici au fost implementate mai multe proiecte de îmbunătățire a infrastructurii în sumă de 96 de milioane de euro.

Amintim că, AIC a devenit unul dintre cei mai importanți contribuabili, iar noul investitor a anunțat recent că în perioada imediat următoare va investi peste 200 mil. de euro. De asemenea, a fost prezentat proiectul unui nou Terminal de pasageri, care, dacă va fi construit, va deveni unul dintre cele mai moderne în regiune.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *