Politică

După un proces de 16 ani, Klaus Iohannis pierde o casă din Sibiu

Anul trecut, Tribunalului Braşov a anulat contractul de vânzare-cumpărare a imobilului din centrul Sibiului, iar recursul formulat de familia primarului şi anunţat astăzi a menţinut această decizie.

Care este istoricul imobilului

Imobilul din centrul Sibiului, trecut în declaraţia de avere a primarului Sibiului că având o suprafaţă de 166 de mp, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, născuţi în comună Porumbacu de Jos. După decesul acestora, în anii ¬70, averea le-a trecut în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat câţiva ani mai târziu, fără a avea copii.

Prin urmare, şi casă de pe stradă Nicolae Bălcescu, din Sibiu, a trecut în proprietatea Statului Român. În 1997, imobilul din centrul Sibiului a fost cumpărat de chiriaşi.

Doi ani mai târziu, contractele de vânzare-cumpărare ale acestor foşti chiriaşi au fost anulate de instanţa, la cererea lui Ioan Bastea, care a arătat că este fiul lui Nicolae Bastea, nepot al soţilor Ghenea.

După anularea acestor contracte, casă ajunge în proprietatea familiei Iohannis, care cumpără şi părţile de proprietate ale urmaşilor lui Nicolae Bastea. Foştii chiriaşi, rămaşi fără locuinţe, pornesc procese pentru anularea actelor care au dus la nouă stare de fapt.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *