Editorial

E vară, din nou, în Moldova

Lipsa luminii solare a făcut posibilă apariţia unui nou specimen de moldovean întunecat – creştinul comunist. Acesta reuşeşte să combine crucea creştinească cu secera şi ciocanul. Savanţii presupun că o astfel de anomalie e din cauza activităţii ridicate a soarelui, în urma căreia, minţile mai plăpânde încep a delira. Tot mai multe cruciuliţe pe fundalul panglicii Sfântului Gheorghe prin oraş, tot mai mulţi preoţi cu secera şi ciocanul pe sutană.

E vară, din nou, în Moldova. Comuniştii cer demisia ministrului Educaţiei pentru că nu sunt mulţumiţi de rezultatele de la examenele de Bacalaureat. Doar 42 de procente din candidații la BAC din acest an reprezintă potenţialii alegători ai PCRM. Ceilalţi, care au pus măcar o dată în viaţă mâna pe carte, nu mai pot fi manipulaţi atât de uşor de aberaţiile bolşevice.

E vară, din nou, în Moldova. Găgăuzia vrea independenţă. Însă această independenţă o vede doar în sânul Rusiei. Pentru că doar Rusia este în stare să elibereze o ţară de identitate, limbă şi istorie. Găgăuzia vrea o identitate, limbă şi istorie nouă.

E vară, din nou, în Moldova. Politicienii se pregătesc de vacanţă, iar în stânga Nistrului deznaţionalizarea şi distrugerea ultimelor rămăşiţe de moldovenism e în toi.

E vară, din nou, în Moldova. Moldovenii care dansau vioi în PMAN de 9 Mai şi-l aplaudau pe Rogozin, au aflat tot de la el că sunt nişte porci tupeişti. Se vede că sunt de acord să fie porci, doar să fie împreună cu porcii din Rusia.

E vară, din nou, în Moldova. Accidentele rutiere continuă. Şoferii continuă să gonească ca nebunii, iar pietonii continuă să treacă strada neregulamentar. Vinovat e, ca de obicei, Ministrul Transporturilor şi primarul Dorin Chirtoacă.

E vară, din nou, în Moldova. Nu am văzut niciun material de presă dedicat lui Constantin Stere luna trecută, deşi e vorba de luna în care s-a născut şi a decedat marele scriitor şi om politic basarabean. Pe de altă parte, cine mai are nevoie de Stere în ţara asta când avem televiziune, democratică şi imparţială?

E vară, din nou, în Moldova. Reprezentanta ţării la concursul Miss World a declarat că este din Rusia. Se presupune că e din cauza unei insolaţii, sau poate domnişoara se regăseşte în cele 42 de procente restanţiere la BAC. Oricum e frumoasă, iar asta contează cel mai mult.

E vară, din nou, în Moldova. Deportările staliniste au devenit sărbătoare naţională pentru o parte a populaţiei. Se bea pe mormintele strămoşilor şi se închină pahare în cinstea călăilor.

E vară, din nou, în Moldova. Puţinii ziarişti care mai vor să schimbe ceva în ţara asta devin tot mai pasivi şi neîncrezători în ţelul lor. Puţinii cititori care încă speră să găsească adevărul trebuie să scormonească prin tonele de neghină mediatică.

E vară, din nou, în Moldova. Acest articol trebuie luat ca atare, nu e o critică, e doar o constatare a faptelor. Spune-ne şi tu, cititorule: cum îţi pare această vară din Moldova?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *