Actualitate

Echipele calificate la EURO 2016

Echipele calificate la EURO 2016: Albania, Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Croația, Elveția, Franța (echipa gazdă, calificată direct), Germania, Irlanda de Nord, Islanda, Italia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia și Țara Galilor.

Celelalte patru participante la turneul din Franța vor fi determinate în urma unor meciuri de baraj, tur — retur, la care vor participa echipele clasate pe locul al treilea în grupele preliminare: Bosnia, Danemarca, Irlanda, Norvegia, Slovenia, Suedia, Ucraina, Ungaria. Tragerea la sorți va avea loc duminică.

În afara echipei gazdă, alte 19 formații și-au asigurat în urma preliminariilor prezența la CE 2016: primele două clasate din fiecare dintre cele nouă grupe, plus Turcia, echipa clasată pe locul 3 cu cel mai bun punctaj, scrie digisport.ro.

La baraj au ajuns alte opt echipe, clasate pe locurile 3 în cele nouă grupe ale preliminariilor, minus Turcia, ajunsă direct la Euro grație unui punct în plus față de Ungaria.

Partidele de la barajul de promovare la Euro se vor disputa pe 12-14 noiembrie (turul), respectiv pe 15-17 noiembrie (returul).

Pe 12 decembrie, după ce se vor ști toate cele 24 de echipe calificate, va avea loc tragerea la sorți a grupelor Campionatului European 2016 din Franța, primul din istorie cu 24 de echipe la start.

Sursa: digisport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *