Timpul.md

Ultima oră 15 Octombrie 2010 | 21:44

Șeful Executivului a avut o întrevedere cu ministrul român de Interne

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astazi o intrevedere cu ministrul Administratiei si Internelor din Romania, Traian Igas, informeaza.

La intrevedere au participat ex-ministrul Administratiei si Internelor din Romania, Vasile Blaga, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Romaniei in Republica Moldova, Marius Lazurca, si ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Victor Catan.

In cadrul intrevederii, au fost abordate subiecte ce tin de relatiile bilaterale in domeniul afacerilor interne si al integrarii europene.

Prim-ministrul a apreciat dezvoltarea ascendenta a cooperarii bilaterale. In context, Vlad Filat a mentionat importanta continuarii initiativelor lansate de comun acord cu partenerii Republicii Moldova in domeniul reformarii afacerilor interne, in corespundere cu exigentele internationale.

"Reformarea si modernizarea Ministerului Afacerilor Interne, precum si securizarea frontierei, reprezinta factori importanti in cadrul procesului de negociere a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana, iar experienta Romaniei in acest sens este foarte importanta pentru tara noastra", a precizat Prim-ministrul.

Vlad Filat a adus multumiri pentru sustinerea multilaterala a Republicii Moldova din partea Romaniei in diverse domenii: educatie, cultura, dezvoltare regionala si relatii externe.

Traian Igas a exprimat speranta ca relatiile dintre tarile noastre vor avea acelasi parcurs si in continuare, iar suportul Romaniei va ajuta Guvernul de la Chisinau sa avanseze pe calea integrarii europene.

Oficialul roman a mentionat ca se afla pentru prima data in Republica Moldova si a accentuat ca, in calitate de ministru al Administratiei si Internelor din Romania, este dispus sa asigure continuitatea tuturor proiectelor lansate la nivel interguvernamental pentru realizarea cu succes a obiectivelor trasate.

Ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Victor Catan, a reconfirmat vointa comuna de a consolida cooperarea bilaterala, mentionind rezultatele pozitive ale acestei colaborarii, pe parcursul anului 2010, in special in domeniul instruirii si perfectionarii profesionale a cadrelor, realizarii exercitiilor practice si asistentei tehnice.  

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus