Timpul.md

Actualitate 27 Septembrie 2021 | 12:34

Șeful subdiviziunii teritoriale din Taraclia, a fost reținut de CNA și procurori pentru scheme de corupție

Ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție au organizat percheziții în aceasta dimineață la domiciliul și în biroul de serviciu ale șefului subdiviziunii teritoriale Taraclia a Inspectoratului de Stat pentru Supraveghere tehnica “Intehagro”, pentru probarea unor infracțiuni de corupție. Acțiunile au avut loc în cadrul unui dosar penal care a fost pornit pe corupere pasivă.

Potrivit materialelor anchetei, șeful întreprinderii de stat este bănuit că a pus la cale o schemă de corupție prin care ar fi extorcat şi primit sistematic câte 2500 de lei de la doritorii de a-și perfecta certificate de tractorist mecanic sau permis de conducere a tractorului de categoriile A și C, fără ca aceștia să susțină examene teoretice și practice.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe copii ale actelor de școlarizare ale candidaților, cărora li s-au eliberat certificate de tractorist-mecanic, ordinele de plată, pe care bănuitul le achita personal și le atașa la setul de documente, cereri pentru susținerea examenelor, dar și mijloace bănești, proveniența cărora urmează a fi stabilită.

Șeful “Intehagro” din Taraclia, bănuit în 8 episoade de corupție, a fost reținut pentru 72 ore și plasat în izolatorul de detenție provizorie a Inspectoratului de Poliție Cahul.

Dacă va fi găsit vinovat, funcționarul riscă până la 10 ani de pușcărie, amendă și privarea de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani.

Vă reamintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea deciziei definitive și irevocabile de judecată.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupţie.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus