Ultima oră

Ei sunt ca noi, iar uneori mai buni

„Participarea la viata”, „Cultura si odihna”, „Distractie si sport” sunt cateva dintre titlurile colectiilor de fotografii prezentate ieri in cadrul unei expozitii fotografice a persoanelor cu dizabilitati. Vernisajul a avut loc la Centrul Republican pentru Copii si Tineret (CRCT).

Fotografiile surprind crampeie din viata persoanelor cu dizabilitati care participa la diferite activitati sociale, culturale si competitii sportive organizate cu diferite ocazii. „Sunt oameni cu sufletul mare, care vin sa ne demonstreze noua, celor sanatosi, ca ei privesc viata cu sens, cu simtire si traire. Prin energia si optimismul lor, incearca de fiecare data sa ne convinga ca viata este frumoasa si merita traita”, imi spune o vizitatoare.

In cadrul CRCT, unde isi petrec timpul circa 40 de persoane cu nevoi speciale, se afla sali de sport, de calculatoare, de dans etc. „Fotografiile cuprind momente din viata lor, atunci cand se bucura sau cand nu se simt bine. Toti ei necesita o mai mare atentie, pentru ca sunt niste oameni deosebiti prin talentul pe care il au”, a declarat Aurelia Hancu, directoarea centrului.
Potrivit Liliei Cainareanu, presedinta Asociatiei „Pro-tineret”, intre 22 noiembrie si 3 decembrie se va desfasura Decada persoanelor cu dizabilitati. „Ne-am pus scopul ca sa atragem atentia asupra preocuparilor acestor persoane nu doar de ziua lor, 3 decembrie, ci sa-i avem in vizorul solidaritatii timp de o perioada mai indelungata. Ea va fi marcata de diferite activitati, expozitii, intruniri si concerte”.

Expozitia fotografica face parte din Decada incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilitati, lansata duminica la Filarmonica Nationala „S. Lunchevici”, unde copiii si maturii cu nevoi speciale au cantat, au dansat si au prezentat scenete si poezii in cadrul celei de-a VII-a editii a Festivalului teatral-artistic „As vrea sa fiu si eu o stea”.

 

 

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *