Ultima oră

Elena Udrea poate fi ARESTATĂ. Deputaţii PNL au votat “la vedere” în favoarea cererii privind arestul preventiv

Procurorii au cerut încuviinţarea măsurii preventive în dosarul „Gala Bute”. Elena Udrea le-a cerut deputaţilor să nu fie de acord cu cererea de arestare şi l-a povestit experienta sa de 6 zile în arestul Poliţiei Capitalei. „Pe 11 februarie am fost arestată. Am fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, am fost percheziţionată, m-au dezbrăcat şi mi-au luat sutienul”, a spus ea, precizând că parlamentarii trebuie să oprească ca „arestarea preventivă să devină o practică” În urmă cu două săptămâni deputaţii au aprobat trei cereri de arestare, la pachet cu alte trei privind urmărirea sa penală în dosarele „Gala Bute” şi „Microsoft”.

Cu derogare de la instanţă să vină în Parlament unde se discută cea de-a patra cerere de arestare a sa, Elena Udrea le-a amintit deputaţilor avizat trei cereri similare, apreciind că „celor mai mulţi le-a fost teamă, teama de cei cu care se luptă şi care mâine ar putea să facă oricăruia la fel, dacă se opune”.

„Nu a contat că era evident că eram ţinta unei acţiuni precise, în care secrete trebuiau păstrate prin folosirea cătuşelor împotriva mea. Celor mai mulţi dintre dumneavoastră le-a fost teamă, teama de cei cu care mă lupt şi care mâine, ar putea să vă facă oricăruia dintre dumneavoastră la fel, dacă îndrăzniţi să vorbiţi sau îndrăzniţi să vă opuneţi”, a spus ea.

Elena Udrea le-a povestit colegilor de Parlament şi despre experienţa celor 7 zile în arestul Poliţiei Capitalei. „Vreau să ştiţi ce aţi făcut cu votul din 9 februarie: aţi votat trei cereri de arestare preventivă şi o cerere de reţinere, pe 10 februarie am fost reţinută, iar pe 11 februarie am fost arestată pentru 30 de zile. Am fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, cerificată la sânge şi percheziţionată, m-au dezbrăcat şi mi-au luat sutienul şi am fost dusă într-o cameră de 3 metri pe3. WC era de tip turcesc. Când nu-l foloseam puneam un pet să nu cumva să vină şobolanii(…) Dacă te spălai pe cap nu aveai acces la feon ca să te usuci şi îţi dădea şanse minim la o răceală, dacă nu cumva la pneumonie sau meningită", a mai spus ea.

Udrea a afirmat în faţa deputaţilor că noul Cod Penal şi cel de procedură au dat naştere unor „aberaţii”, că încurajează delaţiunile şi alimentează forţări din partea procurorilor”

„Dacă eu, pe denunţuri, am putut să stau arestată preventiv o săptămână, acelaşi lucru poate să li se întâmple fiecăruia dintre voi, oricărui român. De aceea, cred că noi avem obligaţia să corectăm aberaţiile născute în aplicarea acestor Coduri care afectează însuşi actul de justiţie”, a mai spus ea.

După ce şi-a susţinut discursul la tribună, Elena Udrea a părăsit clădirea Parlamentului, declarând la ieşire că îşi doreşete să fie eliberată.

Sursa: gandul.info


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *