Actualitate

Elevii cu rezultate remarcabile la olimpiade au fost premiaţi

În anul 2016 lotul olimpic a reprezentat Republica Moldova la olimpiadele internaţionale şi regionale din 11 ţări. Elevii s-au întors acasă cu 33 de medalii, dintre care cele mai multe au fost obţinute de către discipolii Liceului Teoretic „Orizont” din capitală.

În cadrul ceremoniei de premiere, ministra educaţiei, Corina Fusu, a remarcat că rezultatele înregistrate de aceşti elevi demonstrează că învăţământul de la noi nu cedează la capitolul calitate dacă e să-l comparăm cu cel din alte state. „Ministerul Educaţiei încurajează spiritul competitiv al tinerilor, deoarece formarea unui nivel cultural-educaţional modern şi punerea în valoare a posibilităţilor şi capacităţilor individuale de dezvoltare intelectuală sunt foarte importante. Victoriile repurtate de către copiii noştri ne motivează să fim optimişti”, a notat Corina Fusu.

Directorul adjunct al filialei Liceului „Orizont” din Durleşti, Elena Ciuhrii, a declarat că elevii instituţiei au obţinut 26 de medalii şi aceasta este rezultatul unei munci asidue din partea tuturor – familie, profesor, liceu, elev. Unul dintre obiectivele liceului este favorizarea participării elevilor în cadrul concursurilor naţionale şi internaţionale şi crearea condiţiilor pentru realizarea potenţialului intelectual şi creativ al elevilor dotaţi. „Este o mândrie, fiindcă avem posibilitatea să lucrăm cu asemenea elevi dotaţi, foarte interesanţi. Ei ne motivează şi ne stimulează şi pe noi, profesorii, pentru că noi suntem satisfăcuţi când discipolii ne depăşesc”, a notat Elena Ciuhrii.

Unul dintre premianţi, Alic Ciumeico, elev în clasa X-a la Liceul „Orizont”, a declarat că acest succes este precedat de zile şi nopţi de muncă. Tânărul spune că această apreciere reprezintă „fructul dulce al roadelor pe care le-a aşteptat tot anul”.

Printre premianţi au fost şi elevi de la liceele „Mihai Viteazul”, „Mihail Kogălniceanu”, „Prometeu Prim”, „George Călinescu”, „Gheorghe Asachi”, „Petru Movilă” din capitală şi de la Liceul „Mihai Eminescu” din Bălţi. Valoarea totală a premiilor oferite de Ministerul Educaţiei la „Gala Olimpicilor” constituie 645 de mii de lei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *