Ultima oră

Elton John nu va putea cânta în Rusia pentru că e homosexual?

Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Putin, un comitet de părinţi din regiunea Ural afirmă: "Cântăreţul intenţionează să vină în sprijinul sodomiţilor locali şi să încalce actuala lege rusească, adoptată pentru a-i proteja pe copii".

Criticii spun să legea care interzice "propaganda gay" în rândul minorilor – care a generat un apel internaţional de boicotare a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014 găzduite de Rusia – este discriminatorie, împiedicându-i pe oameni să vorbească liber despre orientarea lor sexuală.

Această lege face parte din eforturile depuse de Putin de a-i cuceri pe alegătorii săi, după o serie de proteste la care au participat numeroşi votanţi din mediul urban şi cei care reprezintă clasa de mijloc, faţă de revenirea sa la Kremlin în luna mai.

Elton John, care a dezvăluit într-un interviu acordat la începutul acestei luni publicaţiei The Guardian că a făcut sex pe acoperişul unei clădiri din Moscova cu translatorul său din timpul turneului pe care l-a susţinut în 1979 în Uniunea Sovietică, spune că doreşte să cânte în Rusia pentru a sprijini comunitatea gay din această ţară.

"În calitate de homosexual, nu pot să-i abandonez pe acei oameni, să-i las să se descurce singuri, fără să mă duc acolo şi să îi sprijin. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar trebuie să mă duc acolo", a spus Elton John.

Elton John va susţine un concert pe 6 decembrie la Moscova şi un alt show pe 7 decembrie în oraşul Kazan.

Artistul britanic, una dintre cele mai proeminente celebrităţi gay din lume, locuieşte cu partenerul său de viaţă David Furnish, într-o uniune civilă, şi au împreună doi copii.

Elton John a militat pentru drepturile gay în Marea Britanie şi în Ucraina, ţară care i-a refuzat dreptul, în 2009, de a adopta un copil, din cauza vârstei şi a stării sale civile.

Cântăreţele Madonna şi Lady Gaga au criticat la rândul lor legea din Rusia în timpul unor concerte susţinute la Sankt Petersburg anul trecut. După acele critici publice, autorităţile de la Moscova au decis să înăsprească condiţiile de eliberare a vizelor pentru artiştii care vor să intre susţină concerte în Rusia.

Cântăreaţa americană Cher a refuzat în urmă cu câteva zile invitaţia de a cânta la gala de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2014, organizată în oraşul Soci, din cauza legislaţiei anti-gay din această ţară, spunând totodată că decizia ei a fost extrem de uşor de luat.

Grupurile de activişti pentru drepturile omului spun că noua lege rusă a alimentat agresiunile violente şi crimele comise homosexualilor.

Homosexualitatea a fost depenalizată în Rusia după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, însă sondajele realizate de cabinetul independent Levada Center indică faptul că majoritatea ruşilor aprobă noua lege şi aproape 40% dntre ei consideră că persoanele gay au nevoie de tratament.

Sursa: Medifax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *