Actualitate

Elveţia înăspreşte măsurile împotriva noului coronavirus şi respinge orice izolare a populaţiei drept un ”SHOW POLITIC”

Guvernul a deblocat o sumă suplimentară de 32 de miliarde de franci elveţieni (30,4 miliarde de euro) în vederea susţinerii economiei.

O anvelopă de zece miliarde de franci elveţieni a fost anunţată în urmă cu o săptămână.

”Economia noatră funcţionează în prezent la aproximativ 80% din capacitatea sa şi trebuie să facem tot posibilul pentru a menţine un nivel de activitate suficient”, a subliniat vineri într-o conferinţă de presă, la Berna, ministrul Economiei Guy Parmelin.

În Elveţia, o ţară care se învecinează cu Italia, covid-19 a ucis 43 de persoane. Peste 4.800 de persoane aufost testate pozitiv, însă Elveţia nu testează toate cazurile suspecte, din cauza unei cvasi-penurii de teste.

”Numărul persoanelor infectate creşte puternic în ţara noastră”, a avertizat ministrul de Interne şi al Sănătăţii Alain Berset.

În contextul creşterii rapide a cazurilor, Academia Elveţiană de Ştiinţe Medicale (ASSM) a publicat vineri directive privind decizii în privinţa trierii pacienţilor în unităţile de terapie intensivă.

În cazul unei supraaglomerări a capacităţilor terapiei intensive, ”prognosticul pe termen scurt este factorul decisiv în triaj”, subliniază ASSM, precizând că pacienţii ale căror ţanse de externare sunt favorabile în cazul terapiei intensive, dar nefavorabile fără aceste îngrijiri, trebuie să fie ”prioritatea absolută”.

După ce a ordonat închiderea şcolilor, cafenelelor, restaurantelor şi magazinelor cu excepţia celor alimentare, sanitare şi de primă necesitate şi după ce a interzis toate manifstaţiile publice şi private, Guvernul elveţian a interzis vineri adunările, inclusiv ”spontane” de peste cinci persoane.

Grupurile de peste cinci persoane riscă o amendă de peste 100 de franci elveţieni de persoană.

Guvernul a refuzat în schimb să izoleze populaţia, în pofida faptului că unii cer acest lucru, precum Asociaţia tinerilor medici generalişti elveţieni.

”Ceea ce facem noi în ţară azi este foarte aproape de ceea ce fac ţările din jurul nostru. Însă diferenţa este că noi nu facem show politic”, a subliniat ministrul de Interne, întrebat despre măsuri de izolare luate de anumite ţări europene.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *