Actualitate

Embargoul impus de Moldova la importul de carne de porc continuă şi în 2017

Serviciul Vamal în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Siguranța Alimentară (ANSA) continuă acțiunile de monitorizare a situației la frontiera moldo-ucraineană în vederea neadmiterii reintroducerii unor noi focare de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova. În rezultatul acțiunilor de control întreprinse, în perioada 1-31 decembrie 2016, au fost consemnate 43 de cazuri de depistare a produselor din carne de porc (carne procesată și în stare proaspătă), iar cantitatea reținută în perioada de referință a fost de aproximativ 204 kg.

Amintim că intensificarea măsurilor de control a fost dispusă de către conducerea Serviciului Vamal la data de 25 octombrie 2016, iar până la sfârșitul anului au fost reținute în total 516 kg de produse din carne de porc.

Serviciul Vamal și ANSA își mențin apelul către persoanele care traversează frontiera de a se abține de la procurarea și introducerea în țară a produselor din carne provenită de la animalele receptive la virusul PPA (porcii domestici și mistreții), în vederea evitării unor eventualele pericole pentru sănătatea cetățenilor, dar și prejudicii economice considerabile.

Sursă: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *