Timpul.md

Actualitate 29 Mai 2019 | 08:16

Epuizarea prin muncă şi dependenţa de jocurile video, recunoscute ca boli

Epuizarea prin muncă şi dependenţa de jocurile video au devenit, oficial, boli ale omului modern. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut aceste afecţiuni, iar din 2022 vom simţi şi primele efecte.

Este foarte probabil să avem posibilitatea de a ne lua liber pentru a trata aceste boli. Cert este că, peste trei ani, noua listă ce conţine clasificarea bolilor, în care va exista şi epuizarea prin muncă sau dependenţa de jocuri video, va intra în vigoare şi va produce efecte.

Atunci, toate ţările vor trebui să vină cu o serie de reglementări prin care să contribuie, pe de o parte la informarea şi conştientizarea acestor boli noi, pe de altă parte şi cu măsuri concrete pentru prevenirea lor.

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au recunoscut aceste afecţiuni după ce, în ultimii ani, au fost raportate tot mai multe decese din cauza epuizării sau burn-out-ului.

În ceea ce priveşte dependenţa de jocurile video, tot mai multe studii au arătat că această adicţie poate fi comparată cu dependenţa de droguri.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus