Ultima oră

Erdogan acuză Rusia că este parte în conflictul din Karabah

„Rusia spune că Turcia este parte a conflictului din Karabah. De fapt, Rusia este parte în acest razboi” – a spus Erdogan, citat de Reuters. El a adăugat că Rusia „a fost parte în conflictul din Georgia și Ucraina…Și acum ea este, de asemenea, parte în conflictul din Siria” – a rezumat Erdogan.

În ceea ce privește conflictul din Karabah, președintele Turciei afirmă că Armenia ar trebui să facă aceiași pași ca și Azerbaidjan, care a declarat încetarea focului. „În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, vina va fi a Armeniei”, – a avertizat Erdogan.

Cu câteva zile în urmă, vorbind la congresul Societății Semiluna Roșie din Ankara, președintele Turciei a dat asigurări că va sprijini Azerbaidjanul în circumstanțele actuale. „Turcia de la începutul crizei din Karabah a fost lângă Azerbaidjan și va continua să fie langa. Într-o bună i Karabah cu siguranță va reveni la proprietarul de drept, va deveni din nou azer”, – a declarat Erdogan.

Conflictul din Nagorno-Karabah – regiune disputată la granița dintre Armenia și Azerbaidjan – a erupt din nou in noaptea de simbata 2 aprilie. Armenia a declarat despre ofensiva armatei azere pe întreaga lungime a frontierei, iar la Baku s-a insistat că ciocnirile au început după bombardarea de catre partea armeană a unor localitați azere.

Conflictul dintre Azerbaidjan și Armenia se întinde din 1988, când regiunea autonoma Nagorno-Karabah a anunțat retragerea din cadrul Republicii Sovietice Azerbaidjan. După ostilitățile care au urmat în anii 1992-1994, Baku a pierdut controlul asupra regiunii Karabah și a altor șapte districte din jur.

Ulterior, Nagorno-Karabah și-a declarat independența. Azerbaidjan insistă asupra menținerii integrității sale teritoriale, Armenia ține partea republicii nerecunoscute.
 
Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *