Timpul.md

Actualitate 22 Martie 2019 | 17:57

Eroul Nataliei Morari, recidivistul Grigorciuc, care l-a atacat pe Sergiu Sîrbu, a dat foc drapelului românesc

Condamnatul Pavel Grigorciuc, care l-a atacat mișelește, ieri, în centrul Capitalei, după prima ședință a Parlamentului nou ales, pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, este un anti-erou și pentru societatea civilă, în special pentru unioniști, transmite voceabasarabiei.md.

Acesta a fost implicat anterior în imensul scandal de la Ciocana, când a dat foc drapelului tricolor arborat pe clădirea Spitalului Clinic Nr. 4.

Atunci, liderul comsomoliştilor și-a argumentat fapta nesăbuită, argumentând arderea drapelului de stat că nu ar fi avut stema Republicii Moldova, astfel drapelul ar fi fost al României, deşi administraţia spitalului spunea că pe instituţie era arborat drapelul de stat al Republicii Moldova.

Huliganul mai spunea atunci că el a fost cel care a chemat un fotograf pentru a surprinde imaginile.

Amintim că deputatul Sergiu Sîrbu a fost atacat ieri de Pavel Grigorciuc, într-o cafenea din grădina publică „Ştefan cel Mare”. Deputatul s-a ales cu o comoţie cerebrală şi a fost internat în secția neurochirurgie a Institutului de Medicină Urgentă, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral.

După acest gest barbar, nu a lipsit reacția liderului PPDA, Andrei Năstase. În loc să condamne ferm agresiunea extremistului de la Antifa față de colegul său din Parlament, Sergiu Sîrbu, Năstase a încercat să o justifice, declarând că poporul moldovenesc s-a abrutizat. Autoidentificarea liderului PPDA cu păturile sărace ale populației este cel puțin stranie, în condițiile în care presa a scris că are 11 case, mai multe limuzine de lux și sute de mii de euro în conturi.

«Ne-am abrutizat de sărăcie, de teama zilei de mâine. Nu mai avem răbdare, nu mai înțelegem nimic din această viață. Violența naște violență!», a postat Năstase pe Facebook, incitând deschis la violență.

Mai mult decât atât, ieri, condamnatul a fost lăsat de deputații Blocului ACUM să țină un discurs în cadrul mitingului din fața Parlamentului.

Pavel Grigorciuc a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare, cu suspendare, pentru organizarea dezordinilor în masă, alături de alte 6 persoane din «grupul Petrenco». În septembrie 2015, aceştia planificau să devasteze sediul Procuraturii Generale, iar asupra lor au fost depistate lanţuri şi alte obiecte din metal.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus