Timpul.md

Actualitate 29 August 2017 | 14:42

Estonia a REFUZAT să acrediteze propagandiști ruși pentru reuniunea miniștrilor de externe ai UE

Președinția Estoniei a Consiliului UE a refuzat să acrediteze trei reporteri ai postului tv de propagandă „Russia Today“ la reuniunea miniștrilor de externe din UE, care va avea loc la începutul lunii septembrie, anunță platforma Consiliul Europei pentru protecția jurnalismului și a siguranței jurnaliștilor.

Anunțul a fost găzduit și de Federația Europeană a Jurnaliștilor în colaborare cu Federația Internațională a Jurnaliștilor.

„Președinția estoniană în Consiliul UE a respins trei cereri de acreditare depuse de corespondenți ai postului tv de stat “Russia Today” pentru reuniunea informala a miniștrilor de externe de la Tallinn, care va avea loc pe 7-8 september“, – se spune în declarație.

Cererile de acreditare au fost depuse de corespondentul la Bruxelles al „Russia Today“ Vladimir Dobrovolski și reporterii moscoviti Maria Kiseleva și Anastasia Sedelnikova.

Estonia nu a explicat motivele refuzului de acreditare.

„Russia Today” se confrunta pentru prima dată cu astfel de restricții la evenimentele UE la nivel înalt, desi jurnalistii sai au mai fost refuzati, spre exmplu la conferintele de presa ale presedintelui francez Emmanuel Macron, care i-a acuzat direct de propaganda si raspindirea de stiri false.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus