Actualitate

Eugen Tomac a fost ales preşedintele Partidului Mişcarea Populară din România

Deputatul Eugen Tomac a obţinut votul de încredere al colegilor săi cu moţiunea intitulată „Reîntregim România”, un document prin care îşi asumă responsabilitatea de a continua linia politică trasată de Traian Băsescu. El le-a cerut celor peste 2500 de delegaţi prezenţi la Congresul PMP să nu le pară rău pentru cei care au trădat partidul şi să aibă curajul de a-şi urma obiectivele, relatează Radio România Actualități.

„Eu sunt unul dintre românii care nu s-au născut în România de astăzi, dar s-a născut în România care a fost făurită la 1918. Eu sunt unul dintre românii care a venit la Bucureşti pentru a studia istorie. Am ştiut că aduc în spatele meu mesajul unei generaţii întregi care aştepta dreptate pentru Basarabia şi mi-am asumat acest steag şi îl voi duce cu toată forţa mai departe pentru că cred în acest proiect al reîntregirii noastre. Să nu credeţi că doar obiectul reunirii Republicii Moldova cu România trebuie să fie obiectivul nostru, dar el este stâlpul care face diferenţa între noi şi celelalte partide”, a declarat Eugen Tomac.

În discursul în care şi-a anunţat retragerea, Traian Băsescu a subliniat că preluarea conducerii PMP de o generaţie mai tânără reprezintă o nouă etapă pentru partid de relansare, iar primul proiect şi cel mai important trebuie să fie reîntregirea ţării.

Traian Băsescu le-a mai cerut colegilor săi să lupte pentru o justiţie independentă şi o legislaţie care să nu permită controlul politic în procedura de numire şi revocare a procurorilor.

Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *