UE / Nato

“Europa trebuie să creadă în ea”, afirmă John Kerry

"Nu știu unde va ajunge noua administrație", a declarat el în fața Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos. "Mesajul meu, prieteni din Europa, (…) este că Europa trebuie să creadă în ea", a continuat el.

"Europa trebuie să admită că motivul pentru care oamenii s-au unit nu este numai economic", a continuat John Kerry. "A fost vorba de a opri masacrele comise de alți europeni", a mai spus șeful diplomației de la Washington.

Pe de altă parte, secretarul de stat a lansat un avertisment serios în legătură cu pericolul retoricii protecționiste.

"Este cu adevărat periculos să joci cartea celui mai mic numitor comun al americanilor", a subliniat el în fața elitei din lumea afacerilor și a politicii, acuzându-i pe cei care încearcă să exploateze fricile electoratului.

Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale cu un program care a promis repatrierea locurilor de muncă delocalizate în străinătate și a amenințat că va suspenda unele acorduri comerciale.

În opinia secretarului de stat american, automatizarea producției a avut un impact mai mare decât delocalizarea pe piața muncii din Statele Unite.

Într-un interviu publicat luni de cotidienele britanic Times și german Bild, Donald Trump a ținut să sublinieze că Marea Britanie "a avut dreptate" să părăsească Uniunea Europeană dominată, în opinia lui, de Germania. Viitorul președinte american a prezis că Brexitul va fi un "succes" și că alte țări vor părăsi, la rândul lor, UE.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *