Timpul.md

Actualitate 24 August 2017 | 08:14

EVENIMENT /// Bookfest revine în FORȚĂ la Chișinău. EDITURA TIMPUL va participa cu 5 titluri

Salonul de Carte Bookfest revine la Chişinău, în perioada 30 august – 3 septembrie, la Pavilionul Central al complexului expozițional Moldexpo.

În cele cinci zile, cele mai importante edituri din România îi aşteaptă pe cititorii din Republica Moldova cu o bogată ofertă editorială.

Consumatorii de carte românească îi vor putea întâlni pe cei mai îndrăgiți autori ai momentului şi vor putea descoperi cele mai importante titluri ale literaturii române contemporane.

„Ziua Limbii Române va marca deschiderea celei de-a doua ediţii a Salonului de Carte Bookfest de la Chişinău, zi în care, cu emoție și smerenie, facem o reverență limbii române, element unitar și de recunoștință pentru toți cei care ne-au lăsat-o moștenire. Prima ediţie a Salonului de Carte Bookfest de peste Prut, care a avut loc anul trecut, a transformat Chişinăul în capitala culturii scrise româneşti. Succesul pe care l-a avut prima ediţie este o mărturie a ataşamentului pentru cartea românească a tinerilor din Republica Moldova. Cartea reprezintă elementul fundamental identitar al sufletului românesc, care cuprinde gânduri, înţelesuri, făgăduinţe, bucurii, călătorii în trecut şi prezent. Sunt încredinţat că şi anul acesta cartea românească işi va menţine locul preţios în inima iubitorilor de românism”, a declarat conf. univ. dr. Nicolae Brînzea, director general adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

În deschiderea salonului de carte, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va susține un recital de muzică clasică. Totodată, în cadrul Bookfest Chișinău vor avea loc și proiecții de film.

Unul dintre obiectivele acestui eveniment este facilitarea accesului cititorilor din Republica Moldova la cunoaștere, educare, informare și studiu în limba română, în contextul în care există un raport inegal între cartea de limbă română și cea în limba rusă, care domină spațiul culturii scrise din stânga Prutului, se menționează într-un comunicat de presă al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Intrarea publicului la salonul de carte este liberă.

Organizatorii Bookfest sunt Ministerul Culturii, Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Româniide Pretutindeni, Asociația Editorilor din România, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Uniunea Editorilor din Republica Moldova.

EDITURA TIMPUL

Veți putea cumpăra toate titlurile Editurii TIMPUL - Ștefan cel Mare de A. Boldur, Istoria Basarabiei (2 volume), Mihai Viteazul de P. Panaitescu și Basarabia și relațiile româno-ruse.
 


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus