Timpul Liber

EVENIMENT. Primul film în aer liber la cinematograful de vară de la Buiucani

Se preconizează că filmele vor fi derulate de două ori pe săptămână, iar intrarea este liberă. Cinematograful, care dispune de 100 de locuri va fi deschis în fiecare an, în perioada lunilor mai – septembrie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, iniţiativa renovării cinematografului de vară a venit în anul 2014 din partea fostului student al facultăţii de istorie, Nicolae Kirnev care a elaborat proiectul de reconstrucţie a cimenatografului.

Acesta a prezentat proiectul în Suedia, iar Fundaţia Culturală Europeană a alocat 7 mii de euro.

Potrivit lui, din banii aceştia a fost vopsită arca, a fost renovată scena, pereţii şi scara, au fost amenajate locurile pentru spectatori şi a fost procurat echipamentul necesar.

„Lucrările au fost efectuate de către locuitorii oraşului. Acum aici va fi o atmosferă plăcută, muzica, filme, iar cetăţenii vor putea să comunice între ei şi să discute problemele societăţii. Pe scenă este instalat un ecran mare. M-am adresat la ambasadă ca să fie difuzate şi filme străine. De asemenea, aici se vor desfăşura şi concerte în aer liber", a adăugat el.

Parcul „Butoiaş" este unul dintre cele mai mari parcuri din Chişinău, care se află în sectorul Buiucani. O mare parte a parcului este ocupată de pădure şi doar partea de sus este amenajată. Prin parc trece unicul drum funicular, care nu mai funcţionează de 30 de ani. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *