Actualitate

Evită câteva alimente când suferi de hiperaciditate

Mâncarea procesată

Produsele procesate, cum sunt chips-urile, cerealele, covrigeii, care conțin o cantitate mare de sare sau zahăr, ar trebui evitate. Un studiu a arătat că persoanele care au o alimentație care cuprinde o cantitate mare de sodiu, se pot confrunta des cu hiperaciditate. La fel de nocive pentru sănătatea stomacului sunt și alimentele prăjite.

Alcoolul

Multe dintre băuturile alcoolice nu sunt foarte acide. Cu toate acestea, berea, lichiorul și vinul pot provoca creșterea nivelului de aciditate. Dacă suferi des de reflux gastroesofagian, renunță să mai bei băuturi alcoolice. Trebuie să acorzi atenție reacțiilor pe care le are organismul.

Laptele

Produsele lactate sunt bogate în grăsimi și multe dintre ele pot provoca hiperaciditate. Însă, nu toți oamenii au aceste efecte negative după ce beau lapte sau mănâncă brânză ori iaurt. Cu toate acestea, dacă tu simți că ceva nu este în regulă după ce le consumi, renunță la ele pentru o perioadă.

Ouăle

Ouăle sunt sănătoase, însă dacă suferi de reflux gastroesofagian trebuie să le eviți. Ouăle sunt bogate în grăsimi, lucru care poate provoca creșterea nivelului de acid în stomac.

Cafeaua

O ceașcă de cafea pe zi este suficientă, dar pentru persoanele care beau mai multe cești de cafea pe zi plus alte băuturi care conțin cofeină, riscul ca ele să sufere de hiperaciditate este foarte mare. Oamenii care deja suferă de reflux gastroesofagian vor tonde să-și agraveze starea consumând mai multe băuturi cu cofeină. Când se bea cafea imediat după masă, atunci apare aciditatea severă. Este recomandat să optezi pentru ceai de mușețel sau ceai verde pentru a preveni afecțiunea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *