Timpul.md

Actualitate 3 Octombrie 2016 | 16:23

Evoluțiile din Republica Moldova au fost prezentate la Washington de Andrian Candu

Președintele Parlamentului Andrian Candu a participat, la Washington, la o masă rotundă, organizată de Consiliul Atlantic. La dezbateri au participat experți de la Departamentul de Stat, Departamentul Comerțului al SUA, Institutul Național Democratic, Institutul Internațional Republican etc., a relatat Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Discuțiile s-au referit la provocările interne și externe pe care le întîmpină Republica Moldova, modalitatea de depășire a acestora, stadiul de implementare a reformelor prioritare, inclusiv a prevederilor Acordului de Asociere Republica Moldova – UE, a Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare și a precondițiilor FMI. Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au fost contextul electoral și eventualele scenarii post-electorale din Republica Moldova, evoluțiile în dialogul dintre Parlament și Adunarea Populară de la Comrat, precum și situația din regiunea transnistreană.

La Washington Speakerul Andrian Candu a mai avut întrevederi la Fondul German Marshall și Organizația ”Freedom House”, unde a discutat cu oficialii americani despre prioritățile legislative pentru sesiunea de toamnă, lupta cu corupția și cooperarea cu societatea civilă.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus