Timpul.md

Actualitate 4 August 2020 | 16:17

Ex-ministra Justiției, Olesea Stamate în contextul dosarului „Avia Invest”: „Dodon ne fură țara în fiecare zi”

Ex-ministra Justiției în Guvernul Maiei Sandu, Olesea Stamate critică dur „reacțiile iresponsabile” ale actualei guvernări Dodon-Chicu la decizia provizorie a Arbitrajului de la Stockholm. Amintim că, recent, această instituție a interzis executării notificării de reziliere a concesiei Aeroportului Internațional Chișinău de către „Avia Invest”. 

„Nu pot să cred ca în jurul lui Dodon și Chicu nu sunt juriști pregătiți, care să-i consilieze, și să le spună ce NU se cuvine de făcut/declarat în asemenea situații. În cazuri precum este acesta, ultimul lucru pe care îl va face o guvernare deșteaptă, este să facă declarații iresponsabile”, a scris Stamate pe pagina sa de Facebook.

„Și nu cred ca e din nepricepere. Par a fi acțiuni bine gândite și concertate. Întrebarea este, de ce și în folosul cui?”, a adăugat fosta ministră, acuzând că „Dodon ne fură țara în fiecare zi”.

Precizăm că după anunțul Arbitrajului de la Stockholm, actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi a declarat că „a fost selectat biroul de avocați care va reprezenta țara în acest caz”. Ministrul e evitat să numească cine sunt acești avocați. Și Agenția Proprietății Publice a menționat într-un comunicat de presă că va acorda întreg suportul pentru asigurarea reprezentării eficiente și apărarea drepturilor și intereselor statului în această cauză.

Amintim că mai mulți experți și economiști au avertizat anterior că, insistând pe rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului din Chișinău, statul R. Moldova are șanse minime de a câștiga procesul inițiat de „Avia Invest”. Compania „Avia Invest”a atacat R. Moldova în Arbitrajul de la Stockholm invocând presiuni asupra investitorului și acuzând că a devenit ținta unor presiuni de ordin politic. „Avia Invest” pretinde despăgubiri de la R. Moldova în sumă de circa 900 mil. de euro.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiune „Avia Invest” în 2013 pe un termen de 49 de ani. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus